el:brochures:skapoula:skapoula_patris

Πατριώτες η Πατρίς Χρειάζεται Θυσίες! (Μπροσούρα)

Ιστορικό σημείωμα

Αυτή η μπροσούρα δημοσιεύτηκε στις 13/10/12 για τους σκοπούς της αντιφασιστικής εκδήλωσης - συναυλίας που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημερομηνία, από την Μαθητική Ομάδα Σκαπούλα στην Λευκωσία.

Το ακόλουθο κείμενο γράφτηκε και μοιράστηκε από τους Kill the Cat στην αντιφασιστική συναυλία στις 13/10/12. 1)

Περιεχόμενο

Πατριώτες η Πατρίς Χρειάζεται Θυσίες!

ΤΟ “ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ” ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ

Λοιπόν έχουμε και λέμε: Πάνω από δύο χρόνια συστηματικής υποτίμησης της εργασίας μας, της νοημοσύνης μας, των συναισθημάτων μας, της ζωής μας…. Πάνω από δύο χρόνια διαρκών περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και παροχές…

Πάνω από δύο χρόνια ενορχηστρωμένης παραπλάνησης και οργανωμένου αποπροσανατολισμού μας για τα αίτια αυτής της επίθεσης εναντίον μας: κόμματα (ολόκληρου του πολιτικού φάσματος…), μήντια, και λοιποί θεσμοί των αφεντικών εντέχνως προσπαθούν να πείσουν πως για όλα φταίει το ‘’μεγάλο δημόσιο χρέος’’, ‘’το σπάταλο δημόσιο κράτος’’, ‘’οι τεμπέληδες και υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι’’, η ‘’χαμηλή (ή καθόλου) παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας’’ και άλλα ωραία…

Πάνω από δύο χρόνια συντονισμένου προγράμματος μαζικής αποβλάκωσης και εμπαιγμού μας για τους υπαίτιους της υποτίμησης της ζωής μας, με την καλλιέργεια κλίματος εθνικής ομοψυχίας και συνειδητού αποπροσανατολισμού μας προς την ‘’ανάλγητη Τρόικα’’, το ‘’ψυχρό ΔΝΤ’’ ή και την ίδια την (κακιά..) Μέρκελ, οι οποίοι (όλοι μαζί) δίνουν εντολές σε μια ξεπουλημένη (σε ξένα συμφέροντα…) κυβέρνηση.

Πάνω από δύο χρόνια οργανωμένης απόκρυψης της πραγματικής αιτίας της κρίσης, που δεν είναι άλλη από την επίμονη απαίτηση να γίνουμε φθηνότεροι, να αυξηθεί η εκμετάλλευσή μας, μήπως και έτσι αρχίσουν να ξαναυξάνονται τα πολυπόθητα (καπιταλιστικά) κέρδη, τα οποία έχουν από καιρό καθηλωθεί.

Πάνω από δύο χρόνια οργανωμένης και συνειδητής διαστρέβλωσης του προφανούς (!!) γεγονότος ότι αυτοί που κερδίζουν από την γενική υποτίμησή μας είναι τα αφεντικά, ότι με άλλα λόγια ο εχθρός μας βρίσκεται εδώ και είναι ταξικός.

Πάνω από δύο χρόνια προβολής, προώθησης και ‘‘χαϊδέματος’’ των νεοναζί καθαρμάτων και των πάσης φύσεως εθνικιστών και ελληνόψυχων, με την αποδοχή, ακόμα και εκ μέρους του κράτους, της μισάνθρωπης ατζέντας τους και την επίσημη πια εφαρμογή φασιστικών πολιτικών δημόσιας τάξης, με τη δημιουργία ΄΄στρατοπέδων συγκέντρωσης΄΄ για τους ‘‘παράνομους’’ μετανάστες εργάτες – για την ώρα-….

Πάνω από δύο χρόνια απλόχερης προσφοράς μαζικού φόβου και τρόμου προς οποιονδήποτε αμφισβητεί, αγωνίζεται και αντιστέκεται ενάντια στην σύγχρονη εκδοχή του κράτους έκτακτης ανάγκης (μαζικές ‘‘προληπτικές συλλήψεις’’, βασανιστήρια σε συλληφθέντες, καταστολή σε καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους, ένταση της εν γένει επιτήρησης).

Πόσος χρόνος ακόμα χρειάζεται προκειμένου όλοι εμείς οι ΄΄από κάτω΄΄ αυτού του κόσμου να συνειδητοποιήσουμε τα αίτια των δεινών μας και να αναγνωρίσουμε –πέρα και μακριά από οποιουσδήποτε παραμορφωτικούς φακούς- ότι έχουμε πιάσει πάτο και ότι από αυτό το σημείο δεν θα μας βγάλει κανείς, παρά μόνο ο δικός μας αποφασιστικός, συνειδητός και οργανωμένος αγώνας.

Πόσος χρόνος ακόμα χρειάζεται προκειμένου όλοι εμείς οι δημιουργοί του πλούτου αυτής της κοινωνίας, όλοι εμείς που δίνουμε ζωή στους δρόμους της πόλης, να ανασυγκροτηθούμε συλλογικά, να λειτουργήσουμε ως οργανωμένο κίνημα και να προτάξουμε (επιθετικά και πολιτικά) τα δικά μας (ταξικά) συμφέροντα.

Οι απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα δεν είναι (ούτε και πρέπει να είναι) εύκολες και γρήγορες και οπωσδήποτε έχουμε πολύ δρόμο και δουλειά μπροστά μας. Ξέρουμε μόνο ένα πράγμα: ότι η μοναδική περίπτωση να παλέψουμε με αξιώσεις ενάντια σε αυτόν τον κόσμο του θανάτου είναι να κρατήσουμε το μυαλό μας και την σκέψη μας στη θέση τους, να έρθουμε ο ένας δίπλας στον άλλο και να δημιουργήσουμε δομές και σχέσεις εμπιστοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης.

Και μέχρι τότε:

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!

AntiFa

Kill the Cat

13/10/12

Αντιφασιστική συναυλία της μαθητικής ομάδας Σκαπούλα στη Λευκωσία με Εν Ψυχρώ + Joro

1)
Μαθητικό Περιοδικό Σκαπούλα, Τεύχος 5, σελ. 22.
el/brochures/skapoula/skapoula_patris.txt · Last modified: 2020/07/14 16:17 (external edit)