el:digital:antifalefkosha:osdame_katastoli

Όταν Ο Αυταρχισμός Γίνεται Νόμος, Η Αντίσταση Γίνεται Καθήκον (Ηλεκτρονικό Άρθρο)

Ιστορικό σημείωμα

  • Αυτό το άρθρο είναι δίγλωσσο (Ελληνικά, Αγγλικά).
  • Για αρχεία κειμένου (PDF, ODF) και την δημιουργία συλλογών κειμένων (book creator), χρησιμοποιείστε τις αντίστοιχες επιλογές στο δεξί πλάι της σελίδας κάθε άρθρου.

Αυτό το ηλεκτρονικό άρθρο δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2021 από την ομάδα antifa λευkoşa, μετά την καταστολή της πρώτης πορείας 'Ως Δαμέ' από την αστυνομία.

Περιεχόμενο

ΟΤΑΝ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

February 14, 2021

Χτες, στην καλεσμένη πορεία «Ως δαμέ», ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό τζιαι τη διαφθορά, για την υγεία τζιαι την ελευθερία ντόπιων τζιαι μεταναστριών εκάμαμε ένα βήμα για να σπάσουμε τον φόβο. Χαιρετίζουμε το θάρρος τζιαι την ανυποχωρητικότητα των εκατοντάδων που αψήφησαν την απαγόρευση διαδηλώσεων τζιαι εκατεβήκαν στο δρόμο.Ο ολόκληρος στρατός μπάτσων που επαρατάχτηκε απέναντί μας στο Πάρκο Κολοκάση (ενώ νωρίτερα απαγόρευσαν την προσέλευση της Θύρας 9 στο σημείο προσυγκέντρωσης) τζιαι επιτέθηκε απρόκλητα στη διαδήλωση εν εκατάφερε να διαλύσει ούτε τον συγκεντρωμένο κόσμο, ούτε το ηθικό μας. Παρά τις συλλήψεις, τη βία, τη χρήση δακρυγόνων, pepper spray τζιαι αύρας νερού, οι περισσοτερες καταφέραμε να διεκδικήσουμε την παραμονή μας στο σημείο. Μετά που άπειρες προκλήσεις τζιαι μικροσυμπλοκές λόγω της στάσης της αστυνομίας, επορευτήκαμε προς την πλ. Ελευθερίας, τζιαι έπειτα προς τη Μακαρίου, όπου ξανά μετά που επιθέσεις της αστυνομίας ο κόσμος έσπασε. Οι προκλητικότατοι μπάτσοι εκυνηγήσαν κόσμο τζιαι μετά το τέλος της πορείας σε γύρω δρόμους.

Η εχτεσινή καταστολή ένεν με κανένα τρόπο αποκομμένη που τη γενικότερη πολιτική του κράτους. Ο κρατικός αυταρχισμός με πρόσχημα την πανδημία, η στρατιωτική διαχείριση της εργατικής τάξης σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τζιαι η βία του καπιταλιστικού κόσμου βρίσκουν αρμονική έκφραση στα ρόπαλα της αστυνομίας. Όμως όπως εφάνηκε εχτες ένεν εμείς που φοούμαστε. Οι μπάτσοι ήρταν με εντολή να διαλύσουν τον κόσμο, κάτι το οποίο εν τους ήταν εύκολο. Τούτη η εντολή δείχνει φόβο για τες διαστάσεις που μπορούν να πάρουν διαδηλώσεις σαν τη εχτεσινή, διαστάσεις που φαίνεται να παίρνουν παρά τζιαι λόγω της απροκάλυπτης καταστολής. Παρά τις αντίξοες συνθήκες γύρω στα 600 άτομα εμαζεύτηκαν στο πάρκο, ενώ υπολογίζουμε πολλά μεγαλύτερη συμμετοχή αν δεν εμπόδιζε η αστυνομία την προσέλευση. Αν η παρουσία μας εκέρδισε κάτι εχτές εν ότι εν μπορεί κανένας τζιαι καμιά να υποκριθεί ότι η καταστολή έσσιει να κάμει με την υγεία μας.

Η εχτεσινή μέρα ήταν ένα στιγμιότυπο θκυο κόσμων σε σύγκρουση. Ο κόσμος του αυταρχισμού, της εκμετάλλευσης, του φασισμού, τζιαι ο κόσμος της αλληλεγγύης, της αντίστασης, της συλλογικής ζωής. Αν το κράτος τζιαι οι μπάτσοι του νομίζουν ότι χτες «ενικήσαν» λόγω της υπεροπλίας τους, εν επειδή εν έχουν ιδέα με τι έχουν να κάμουν. Τζιαι ποττέ, μα ποττέ, εν θα νικήσουν τζιείνο που εν ανίκανοι να αντιληφθούν. Μπορούν μόνο να μας θυμίζουν πως όταν δεν καταφέρουν να αποφύγουν την ερώτηση, η μόνη απάντηση που έσσιει ο κρατικός αυταρχισμός εν η καταστολή. Εμείς είμαστε απλά σταγόνες. Η καταιγίδα έρκεται.

Στεκούμαστε νομικά, ηθικά τζιαι πολιτικά δίπλα στους/ις συλληφθέντες τζιαι τους/τις τραυματίες: είμαστε μαζί σας τζιαι εννα το διαχειριστούμε συλλογικά ούλλοι/ες μαζί.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ & ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ. ΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΓΕΙΑ ΤΖΙΑΙ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

el/digital/antifalefkosha/osdame_katastoli.txt · Last modified: 2021/02/21 12:01 by no_name12