el:digital:unclassified:apergoi_le_mode

Για άλλο ανυπόγραφο, άγνωστο και μη αρχειοθετημένο με άλλο τρόπο υλικό, πατήστε εδώ.

Ανακοίνωση Απεργών (Άτιτλο) (Απεργοί Του Café Voici La Mode) (Ηλεκτρονικό Άρθρο)

Ιστορικό Σημείωμα

Αυτό το κείμενο κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά τον Οκτώβρη του 2009.

Περιεχόμενο

  • Για αρχεία κειμένου (PDF, ODF) και την δημιουργία συλλογών κειμένων (book creator), χρησιμοποιείστε τις αντίστοιχες επιλογές στο δεξί πλάι της σελίδας κάθε άρθρου.

Η Συντεχνία Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής (ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ) ενημερώνει το κοινό ότι 45 υπάλληλοι των εστιατορίων της Εταιρείας VOICI LA MODE (CAFE LA MODE) LTD. εντάχθηκαν στη Συντεχνία μας και ζήτησαν από την εταιρεία διάλογο για εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης που ισχύει στα κέντρα αναψυχής.

Η πιο πάνω εταιρεία αρνείται “για λόγους αρχής“, την αναγνώριση του δικαιώματος των εργαζομένων να οργανωθούν και να διαπραγματευτούν τα δικαιώματα τους.

Οι εργαζόμενοι σεβόμενοι τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και σε συνεννόηση με την ΟΕΒ αλλά και το Υπουργείο Εργασίας, ανέστειλαν τα απεργιακά τους μέτρα από την πρώτη ημέρα της απεργίας.

Η Εταιρεία όμως δεν επέτρεψε στο προσωπικό να αναλάβει εργασία και επέδωσε σε όλους ανυπόγραφη επιστολή με την οποία τους παραπέμπει σε άδεια επ’ αόριστον, κατά παράβαση του κώδικα και της νομοθεσίας, υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τα μέτρα τους.

Εν πάση περιπτώσει οι εργαζόμενοι δήλωσαν επανειλημμένα και δηλώνουν ακόμα και τώρα την ετοιμότητα τους να άρουν τα απεργιακά τους μέτρα εφόσον και η Εταιρεία αποδεχθεί οι εργαζόμενοι να επανέλθουν στην εργασία τους και να ξεκινήσει ειλικρινής διάλογος για επίλυση της διαφοράς.

Η ετσιθελική και αυταρχική συμπεριφορά της εταιρείας συνεχίστηκε με απειλές και εκβιασμούς προς το υπόλοιπο προσωπικό, υποχρεώνοντας τους να μην απεργήσουν.

Προσπάθησαν με την ανάμειξη της αστυνομίας να εκφοβήσουν τους απεργούς προσπαθώντας να τους παρουσιάσουν σαν παράνομους. Όταν οι μεθοδεύσεις τους απέτυχαν γιατί οι απεργοί τηρούν τον νόμο και τα θέσμια, έκαμαν την εμφάνιση τους προβοκάτορες και τραμπούκοι που προσπάθησαν με απειλές και χυδαίες βρισιές να εκφοβήσουν τους απεργούς και να προκαλέσουν επεισόδια.

Η ψυχραιμία και η υπευθυνότητα των απεργών αποσόβησε σοβαρά επεισόδια.

  • Ο δίκαιος αγώνας των απεργών του CAFÉ VOICI LA MODE θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί μέχρι τη δικαίωση.
  • Ο δίκαιος αγώνας των απεργών του CAFÉ VOICI LA MODE είναι πλέον αγώνας όλων των εργαζομένων.
  • Η καταπίεση, η εκμετάλλευση και οι μισθοί πείνας αφορούν όλη την κοινωνία μας.

Συμπεριφορές παρόμοιες με του εργοδότη μας, αν επικρατήσουν, θα οδηγήσουν σε εργασιακό μεσαίωνα, σε πισωδρόμηση, κοινωνική αδικία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ οι λίγοι, θα στοιβάζουν με τον ιδρώτα μας μεγαλύτερα πλούτη.

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλοι και φίλες

Εκφράστε την αλληλεγγύη σας στον δίκαιο αγώνα μας αποφεύγοντας να επισκεφτείτε το CAFÉ VOICI LA MODE.

Διαμαρτυρηθείτε μαζί μας για το ξήλωμα του κοινωνικού ιστού.

Το πρόβλημά μας είναι πρόβλημα για κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη.

Σήμερα εμείς, αύριο εσείς, μεθαύριο τα παιδιά μας.

ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΟΥ CAFÉ VOICI LA MODE

el/digital/unclassified/apergoi_le_mode.txt · Last modified: 2021/06/25 10:24 by no_name12