el:digital:multiple:poria_after2020

Τωρά Εμιλήσαμεν Εμείς (Ηλεκτρονικό Άρθρο)

Ιστορικό σημείωμα

  • Αυτό το άρθρο είναι δίγλωσσο (Ελληνικά, Αγγλικά).
  • Για αρχεία κειμένου (PDF, ODF) και την δημιουργία συλλογών κειμένων (book creator), χρησιμοποιείστε τις αντίστοιχες επιλογές στο δεξί πλάι της σελίδας κάθε άρθρου.

Αυτό το ηλεκτρονικό άρθρο δημοσιεύτηκε τον Ιούνη του 2020 στο Facebook από τις ομάδες ΑΕΡΙΚΟ στα βουνά του Tροόδους, antifa λευkoşa, Antifa Aradippou, Antifa Oroklini, Αντιφασιστική Συλλογικότητα Δρόμος (Λάρνακα), Bandiera (Λεμεσός), Σπιριθκιά (Λεμεσός) και Συσπείρωση Ατάκτων (Λευκωσία).

Περιεχόμενο

ΤΩΡΑ ΕΜΙΛΗΣΑΜΕΝ ΕΜΕΙΣ

Η αντιρατσιστική πορεία της Κυριακής ήταν μια ανάσα ελευθερίας στην εποχή του νέου φασισμού.

Παρά τες απειλές της αστυνομίας (με πολιτικά ρούχα) για πρόστιμα που την αρχή της συγκέντρωσης στην πλ. Ελευθερίας, ο κόσμος επαρέμεινε στο χώρο κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας. Η πορεία εξεκίνησε τζιαι ένα πλήθος 600 τουλάχιστον ατόμων εκατέλαβε τους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας περνώντας που το Υπουργείο Εσωτερικών με πρωτόγνωρο παλμό, πάθος τζιαι συνεχή συνθήματα που ούλλα τα κομμάθκια της πορείας, δηλώνωντας πως οι μετανάστες τζιαι μετανάστριες εν ευπρόσδεκτες δαμέ, πως ούτε στην Πουρνάρα αλλά ούτε τζιαι πουθενά αλλού εν θα δεχτούμε την ύπαρξη στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Με το τέλος της πορείας η αστυνομία επιδόθηκε σε στοχοποίηση ατόμων καθώς αποχωρούσαν τζιαι έγραψε πρόστιμα με βάση τα διατάγματα για τον covid-19. Έχουμε στην αντίληψη μας μέχρι στιγμής 6 τέθκοιες περιπτώσεις. Σε άλλες θκυό περιπτώσεις η αστυνομία επροχώρησε σε διώξεις με ανυπόστατες κατηγορίες περί αντίστασης κατά της αρχής αλλά τζιαι των γνωστών κορονο-διαταγμάτων. Τούτα τα περιστατικά έρκουνται να προστεθούν στο συμβάν του Σαββάτου όπου σύντροφος εκατηγορήθηκε για «διέγερση (!) σε ποινικό αδίκημα» επειδή κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κάλεσμα για την πορεία, αλλά τζιαι στα απειλητικά τηλεφωνήματα που εδέκτηκε διάφορος κόσμος πριν την πορεία. Εννά αντιμετωπίσουμε την καταστολή όπως εκατεβήκαμε στην πορεία: συλλογικά τζιαι αποφασισμένα. Καλούμε όσες τζιαι όσους εφάν πρόστιμο ή κατηγορίες να επικοινωνήσουν με οποιαδήποτε που τες συλλογικότητες για να οργανωθούμε. Περισσότερες πληροφορίες για οργάνωση τζιαι οικονομική ενίσχυση για πιθανά δικαστικά έξοδα εννα κυκλοφορήσουν εντός των ημερών.

Όπως είπαμε τζιαι εννα συνεχίσουμε να λαλούμε, ο αγώνας των κρατούμενων μεταναστών τζιαι μεταναστριών στην Πουρνάρα εν τζιαι δικός μας αγώνας. Γιατί ούτε θέλουμε, ούτε μπορούμε να ζούμε σε μια χώρα με στρατόπεδα συγκέντρωσης. Γιατί είδαμε πως η αντιμεταναστευτική πολιτική μετατρέπεται σε πολεμική διαχείριση της καθημερινότητάς μας με περιπολίες, μπατσοκρατία τζιαι την ανελέητα σφιχτή αγκαλιά του κράτους-πατέρα σε μια συνεχιζόμενη αυταρχική πολιτική. Γιατί ξέρουμε πως η σκληρή εκμετάλλευση τζιαι η στοχοποίηση των μεταναστών ως «ο εσωτερικός εχθρός» σκιαγραφεί το μέλλον ούλλων μας, πόσο μάλλον τωρά που μας πλασάρουν κρίση-λόγω-αόρατων-εχθρών.

Ο αγώνας για την απελευθέρωση των κρατούμενων στην Πουρνάρα συνεχίζεται. Η επιμονή, το θάρρος, τζιαι το πείσμα τους έχουν πολλά να μας διδάξουν, αν έχουμε τα μμάθκια τζιαι τα αυτιά μας ανοιχτά. Παλεύκουμε μαζί τους, πρώτον για να κερδίσουν το άμεσο αίτημα της απελευθέρωσής τους, τζιαι δεύτερον για να ανοιχτεί τζιαι να εξαπλωθεί ο αγώνας τους ως η αρχή ενός κύκλου αγώνων ενάντια στο ρατσισμό, τον φασισμό, την εκμετάλλευση - ενός κύκλου αγώνων για τη συλλογική μας ανατίμηση. Συνεχίζουμε μαζί για τα επόμενα βήματα…

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Υ.Γ. Συντονιστείτε με τες τοπικές συνελεύσεις/ομάδες ή κάμετε τες δικές σας. Οργανωνούμαστε συλλογικά για τες δύσκολες μέρες που έρκουνται, εν αφήνουμε κανένα τζιαι καμιά μόνη: η αλληλεγγύη το όπλο μας.

ΑΕΡΙΚΟ στα βουνά του Tροόδους

antifa λευkoşa

Antifa Aradippou

Antifa Oroklini

Αντιφασιστική Συλλογικότητα Δρόμος (Λάρνακα)

Bandiera (Λεμεσός)

Σπιριθκιά (Λεμεσός)

Συσπείρωση Ατάκτων (Λευκωσία)

el/digital/multiple/poria_after2020.txt · Last modified: 2020/07/14 16:18 (external edit)