el:groups:sispirosiatakton

Συσπείρωση Ατάκτων (Ομάδα)

Συσπείρωση Ατάκτων
Περιοχή: Λευκωσία (νότια)
Περίοδος Δράσης: 2012-παρόν
Ιδεολογία: Αναρχισμός
Ιστοσελίδα: Link
Αρχειοθετημένη Ιστοσελίδα: Link
Facebook: Link

Ιστορικό σημείωμα

Η Συσπείρωση Ατάκτων (σΑ) είναι αναρχική - αντιεξουσιαστική ομάδα της Λευκωσίας. Η δράση της ξεκινά τον Οκτώβρη του 2012.

Διοργανώνει το φεμινιστικό/queer Φεστιβάλ Φύλα και Εξουσία, και συμμετέχει στο κυπριακό δίκτυο οργανώσεων Συνέλευση για την Αποστρατικοποιημένη Λευκωσία, και το ευρωπαϊκό δίκτυο Beyond Europe.

Ασχολείται συστηματικά με το έμφυλο ζήτημα, τα Κοινά και την οικολογία, τον αντιμιλιταρισμό και την επανένωση της Κύπρου.

Το 2015 ανοίγει το στέκι Κοινωνικός Χώρος Kaymakκιν στο Καϊμακλί, στην νότια πλευρά της Λευκωσίας.

Ταυτότητα Ομάδας

Θεωρούμε εαυτές και εαυτούς ως κομμάτι του ευρύτερου κινήματος ρήξης με το υπάρχον μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας. Αντλώντας από την παγκόσμια και τοπική εμπειρία θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε τόσο στο διάλογο όσο και στις δράσεις που σκοπό έχουν τον οραματισμό και τον αγώνα για μια κοινωνία αυτοοργάνωσης, αυτοθέσμησης, αλληλεγγύης. H προσπάθεια μας αυτή λαμβάνει σοβαρά υπόψη την συστηματική διαταραχή της περιβαλλοντικής ισορροπίας από τον άνθρωπο, θεωρώντας την “οικολογία” μια ιδιαιτέρως ευαίσθητη πτυχή της σημερινής πραγματικότητας.

Η συγκυρία που διανύουμε είναι αρκετά κρίσιμη. Από τις δυναμικές που θα υπάρξουν αυτή την περίοδο θα εξαρτηθεί αν το καθεστώς έκτακτης ανάγκης με τους διορισμένους κυβερνήτες, τις στρατιωτικές επεμβάσεις, την καταστολή και την κατάλυση των κοινωνικών κατακτήσεων θα επεκταθεί, ή αν οι αντιστάσεις που αναπτύσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο θα καταστούν αποτελεσματικές και ικανές για να ανακοπεί και να ανατραπεί το κυρίαρχο σύστημα.

Πιστεύουμε ότι απέναντι σε αυτή τη διεθνή μορφή ολοκληρωτισμού που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, οι αγώνες πρέπει να είναι πολύμορφοι και πολυεπίπεδοι γιατί οι καπιταλιστικές, πατριαρχικές και ιεραρχικές σχέσεις κυριαρχούν σε κάθε πτυχή της ζωής μας και σε κάθε σταγόνα του ανθρωπίνου πνεύματος.

Η ριζοσπαστική κοινότητα λοιπόν ξεκινώντας πρώτα- πρώτα εσωτερικά οφείλει να πολεμήσει κάθε σχέση ιεραρχική, σεξιστική, ρατσιστική, εθνική, γιατί αυτές είναι σχέσεις που επιτρέπουν στο σύστημα να υπάρχει και να αναπαράγεται. Παράλληλα όμως, ως ελευθεριακό κίνημα πρέπει να απαλλαγούμε από αστικές-φιλελεύθερες νοοτροπίες και επιρροές που αφαιρούν από τη σύγκρουση τον ταξικό της χαρακτήρα και μειώνουν την αντισυστημική πάλη σε μια απλή διεκδίκηση περισσότερων δικαιωμάτων χωρίς ουτοπικό οραματισμό.1)

Περιοδικά

Μπροσούρες

Φυλλάδια

  • (03/16) Την παιδεία μου έδωσαν…ιδιωτική
  • (06/16) Για τις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις: Ενάντια στο μίσος, συνεχίζουμε τους κοινούς αγώνες
  • (07/16) Ναι, ήταν βιασμός!
  • (09/16) Ψυχιατρείο: ο «σκουπιδότοπος» του συστήματος υγείας
  • (10/16) Είμαστε εδώ, μέρες 34

Ηλεκτρονικά Άρθρα

Αφίσιες

Δείτε και τον υποκατάλογο Αφίσιες Εκδηλώσεων σΑ

  • (06/15) Οι απάτριδες Κούρδοι της Συρίας συνεχίζουν τον αγώνα τους θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους
  • (04/16) Αν ψωνίζεις Κυριακή, ετοιμάσου να δουλέψεις Κυριακή
  • (07/16) 15 Ιουλίου 1974: Τότε με τα τανκς, τώρα με τα banks
  • (11/16) Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες απεργούς πείνας
  • (11/16) Φύλα και Εξουσία Vol. 4: Φωνές Αντίστασης

Άλλο Υλικό

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

1)
Ιστοσελίδα σΑ Περιγραφή της οργάνωσης
el/groups/sispirosiatakton.txt · Last modified: 2023/03/30 14:31 by no_name12