el:digital:osdame:osdame5

Ως Δαμέ! Πορεία Σάββατο 27/3 (Ηλεκτρονικό Άρθρο)

Ιστορικό σημείωμα

 • Αυτό το άρθρο είναι δίγλωσσο (Ελληνικά, Αγγλικά).
 • Για αρχεία κειμένου (PDF, ODF) και την δημιουργία συλλογών κειμένων (book creator), χρησιμοποιείστε τις αντίστοιχες επιλογές στο δεξί πλάι της σελίδας κάθε άρθρου.

Αυτό το ηλεκτρονικό άρθρο δημοσιεύτηκε τον Μάρτη του 2021 από την συντονιστική ομάδα Ως Δαμέ, στο κάλεσμα της τρίτης ομώνυμης πορείας στο Facebook.

Περιεχόμενο

Ως Δαμέ! Πορεία Σάββατο 27/3

Η κοινωνική οργή ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό, την αστυνομική καταστολή, την κυβερνητική διαφθορά, τις διχοτομικές και ρατσιστικές πολιτικές και την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας δεν έχει κοπάσει. Γι' αυτό και ξαναβγαίνουμε στους δρόμους!

Ένα μήνα μετά τη μεγαλειώδη πορεία της 20ής Φλεβάρη και την ντε φάκτο κατάργηση του διατάγματος για απαγόρευση συναθροίσεων, εξακολουθούμε να ζούμε σε καθεστώς περιορισμού των ατομικών και συλλογικών μας ελευθεριών.

Παρακολουθούμε επίσης, περαιτέρω βήματα εμπέδωσης της διχοτόμησης αλλά και του ρατσισμού, με τοποθέτηση συρματοπλέγματος στη Νεκρή Ζώνη στον Αστρομερίτη, δήθεν για περιορισμό της διέλευσης προσφύγων, την ώρα που υποτίθεται πως ετοιμαζόμαστε για επιστροφή σε συνομιλίες για λύση του Κυπριακού.

Επιπλέον, παρακολουθούμε να ξετυλίγεται μπροστά μας σε όλο της το εύρος η πατριαρχική βία με σωρεία καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης από άτομα σε θέσεις εξουσίας, ενώ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τους τρόπους με τους οποίους τα μέλη της κυπριακής συμμορίας καπηλεύονται τη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το Σάββατο 27 Μαρτίου ξανακαλούμε σε πορεία απαιτώντας:

 1. Επενδύσεις για τη δημόσια υγεία και παιδεία, όχι για την αστυνομία & τα εξοπλιστικά προγράμματα.
 2. Άμεσα και ουσιώδη μέτρα στήριξης εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων, μεταναστριών και αιτητών ασύλου που επηρεάζονται από την πανδημία.
 3. Tέλος στη διαχείριση της πανδημίας με όρους καταστολής. Τερματισμό της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες και κατάργηση του γελοίου συστήματος μετακίνησης μέσω γραπτών μηνυμάτων και άμεση άρση της απαγόρευσης δημόσιων συναθροίσεων και διαδηλώσεων.
 4. Αφαίρεση του συρματοπλέγματος από τη Νεκρή Ζώνη στον Αστρομερίτη και επαναλειτουργία όλων των σημείων διέλευσης (τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων).
 5. Τέρμα στη λεηλασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
 6. Άμεση απόσυρση του φονικού όπλου με την ευφάνταστη ονομασία «Αίαντας» από τους δρόμους μας.

Διαβεβαιώνουμε επίσης ότι θα στηρίξουμε τους 11 συλληφθέντες καθώς και τους/τις τραυματίες της 13ης Φλεβάρη στη νομική τους μάχη ενάντια στο κράτος. Για αυτό καλούμε όσους/ες αλληλέγγυους/ες επιθυμούν, να συνδράμουν στο ταμείο που έχουμε δημιουργήσει για δικαστικά, ιατρικά και οργανωτικά έξοδα.

Στις 20 Φλεβάρη αποδείξαμε ότι είμαστε χιλιάδες και πως διαθέτουμε δύναμη και θέληση να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά κόντρα στην αστυνομική βαρβαρότητα που είχαμε βιώσει στις 13/2. Για ακόμα μια φορά η πορεία μας θα έχει ξεκάθαρα ειρηνικό χαρακτήρα και θα φροντίσουμε για την περιφρούρησή της.

Καλούμε οργανώσεις, συλλογικότητες και ομάδες να συνυπογράψουν και να συμπορευθούν μαζί μας. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις. Τονίζουμε για άλλη μια φορά πως οι κινητοποιήσεις μας έχουν ξεκάθαρο αντιφασιστικό και ταξικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου εθνικιστικά και θρησκευτικά σύμβολα και συνθήματα δεν είναι ευπρόσδεκτα.

Στις 27/3, για ακόμα μια φορά, κατεβαίνουμε στο δρόμο για να σπάσουμε το φόβο! Για να αντισταθούμε στη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου και του περιβάλλοντος. Για να αντισταθούμε στον αυταρχισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να ανοίξουμε δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν.

Συντονιστικό Ως Δαμέ!

#ωςδαμε #ωςδαμε27_3 #enough #enough 27_3

Συνδιοργανώνουν:

 • Αερικό
 • antifa λευkoşa
 • Αριστερή Κίνηση Θέλουμεν Ομοσπονδία
 • Avli
 • Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών
 • Σπιριθκιά
 • Συσπείρωση Ατάκτων

el/digital/osdame/osdame5.txt · Last modified: 2021/03/20 11:56 by no_name12